Vorkheftruck
Informatie aanvragenKlik hier voor prijzen, data en inschrijven

Vorkheftruck

Vorkheftruck - algemene informatie 

Juist met een VHT (vorkheftruck) gebeuren nog steeds kleine of grotere ongelukken. Indien de bestuurder geen vorkheftruck opleiding gevolgd heeft, kan dit veel problemen opleveren bij de arbeidsinspectie en hoge boetes opleveren. 
Gedurende de  vorkheftruck opleiding leer je veilig te werken met een vorkheftruck en ben je in staat om het dagelijks onderhoud van de vorkheftruck uit te voeren. Na de opleiding doe je een theorie- en praktijkexamen. Indien je dit met goed gevolg aflegt, krijg je een veiligheidscertificaat dat 5 jaar geldig is. Het theorie-examen toetst de basiskennis over materiaal en materieel, belading en belasting, techniek, veiligheid, ergonomie, wet- en regelgeving en milieu. Tijdens het praktijkexamen rijd je op een vorkheftruck in een warehouse omgeving. Van de examinator krijg je opdrachten op het gebied van controle en onderhoud van de machine. Daarna kijkt hij in hoeverre je met de machines veilig diverse opdrachten kunt uitvoeren. 

Cursusduur en data logistieke opleidingen

De cursusduur is 2 dagen inclusief examen voor het vorkheftruckcertificaat. De opleiding is mogelijk op een doordeweekse dag, avonden of de zaterdag. De cursusdata worden met jou in overleg gepland. De herhalingscursus voor de vorkheftruck duurt 1 dag.

Verkeersschool Willem Verboon  verzorgt meerdere logistieke opleidingen zoals: Cursus Veilig Werken met Heftruck, Hoogwerker, Verreiker e.d.