Autorijbewijs
Informatie aanvragenKlik hier voor prijzen, data en inschrijven

Autorijbewijs

Autorijbewijs - algemene informatie

Voordat jij snel je autorijbewijs kunt halen zijn er twee onderdelen die behaald moeten worden. Deze twee delen bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte. Je kunt pas de praktijkexamen afleggen nadat  je succesvol een theorie examen hebt behaald.
Als je daarvoor geslaagd bent ontvang je een uitslagformulier. Bewaar dit goed, je dient dit te overhandigen aan de examinator als je het praktijkexamen gaat afleggen.
Wil je meer weten over auto theorie halen? Onderaan deze pagina vind je meer.

Toelatingseis autorijles

Je kunt vanaf 16 jaar al je theorie halen voor de auto en vanaf 16,5 jaar al beginnen met autorijles. Vanaf je 17 jaar kun je het praktijkexamen afleggen en gedurende dat levensjaar alleen onder begeleiding autorijden. Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig autorijden.

Een autorijschool kiezen

Een goede opleiding voor het autorijbewijs is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet om even snel tussendoor je autorijbewijs te halen. Wees kritisch bij het kiezen van een autorijschool. De ene autorijschool geeft veel meer 'waar voor je geld' dan de andere. Hieronder staan enkele vragen die je, voordat je een autorijschool kiest, aan de rijschoolhouder kunt stellen. Informeer welke afspraken er zijn bij het uitvallen van een autorijles, een instructeur of een lesauto.
 
  • Zijn er bijvoorbeeld plaatsvervangers of vervangende lesauto's?
  • Bestaat er de mogelijkheid een les in te halen als je er één afzegt?
  • Zijn de lessen logisch van makkelijk naar moeilijk opgebouwd?
  • Wordt de auto tijdens uitleg stil gezet?
  • Heb je les van een vaste instructeur in een vaste auto?

Onderdelen Theorie examen

Het theorie-examen voor het autorijbewijs bestaat uit twee onderdelen:
  • 25 vragen over gevaarherkenning, waarvan 12 goed moeten zijn
  • 40 vragen over wetten, verkeersregels etc. waarvan 35 voldoende moeten zijn.
Beide onderdelen moeten voldoende zijn om te slagen voor het theorie examen.

Theoriecursus 

Wij verzorgen een auto theoriecursus bestaande uit een gehele dag. Vóór aanvang van deze cursus dient de kandidaat de E-Learning te hebben behandeld die zeven dagen voordat de cursus start wordt verstuurd. In overleg met de kandidaat zal er een theorie-examen worden gepland die zo spoedig mogelijk na de cursus zal plaatsvinden.