Busrijbewijs
Informatie aanvragenKlik hier voor prijzen, data en inschrijven

Busrijbewijs

Busrijbewijs –algemene informatie

Als u aan de slag wilt als buschauffeur dan heeft u in ieder geval een rijbewijs D en/of DE nodig. In veel gevallen heeft u ook nog vakbekwaamheid code 95 nodig.

U hebt een rijbewijs D (busrijbewijs) nodig als u een motorrijtuig wilt besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen, exclusief de bestuurder. Als u met dit motorvoertuig een aanhangwagen wilt trekken met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg, dan is het rijbewijs E bij D wettelijk verplicht. De rijlessen worden gegeven in onze eigen omgeving waarna ook het examen vanaf de verkeersschool wordt afgenomen.  Voor deze categorieën geldt een minimumleeftijd van 18 jaar als het rijbewijs wordt gehaald in combinatie met code 95. Zonder code 95 wordt de minimum leeftijd voor het D en het DE rijbewijs 21 jaar. De geldigheidsduur van het rijbewijs is vijf jaar. 

Examens

Voor het busrijbewijs bestaan er in totaal drie theorie examens:

- Theorie examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid deel 1, RV1 (verkeer & techniek): 50 meerkeuzevragen

- Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 2 Bus, V2C (administratie): 50 meerkeuzevragen

- Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 3 Bus, V3C (Cases): drie cases met elk 15 meerkeuzevragen

Het praktijkexamen kunt u aanvragen zodra u de eerste twee theorie-examens hebt behaald. Het derde theorie-examen, de praktische toets en de toets op het besloten terrein mogen ook na het praktijkexamen worden afgelegd.

Als u in het bezit bent van geldige uitslagen van de drie bovenstaande theorie-examens, de twee praktijktoetsen én geslaagd bent voor het praktijkexamen rijbewijs D heeft u recht op afgifte van een busrijbewijs (mits medisch akkoord) met code vakbekwaamheid.

 

Indien je meer informatie wenst over het busrijbewijs, of je wilt je inschrijven voor het busrijbewijs neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0162-521623 of je kunt  een e-mail sturen naar info@willemverboon.nl.