Motorrijbewijs
Informatie aanvragenKlik hier voor prijzen, data en inschrijven

Motorrijbewijs

Motorrijbewijs - algemene informatie

Snel het motorrijbewijs halen bij Verkeersschool Willem Verboon is waar wij in zijn gespecialiseerd. Vanaf 17 jaar is het al mogelijk om praktijklessen te volgen.

Voor het halen van het motorrijbewijs moet je 3 examens afleggen.
  • Theorie examen
  • Examen voertuigbeheersing
  • Examen verkeersdeelneming

A1: Als je jonger bent dan 20 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1).
Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op die leeftijd mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens (voertuigbeheersing en verkeersdeelneming) doen voor het motorrijbewijs A1.
A2: Minimaal 2 jaar na het behalen van A1 kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen. Minimaal 2 jaar na het behalen van je motorrijbewijs A2 mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen. Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en de twee praktijkexamens doen. Je kunt bij ons zeer snel naar wens je motorrijbewijs halen en tegen een aantrekkelijk tarief! Informeer naar de pakketmogelijkheden voor AVB en AVD.

AANBIEDING! TRY THE BIKE: €50,- VOOR 2 UUR MOTORRIJLES.  Indien je bij ons start met lessen krijg je het bedrag van de Try The Bike aan korting op het pakket. 

Toelatingseisen en benodigdheden voor  het motorrijbewijs

Het theoriecertificaat van het motorrijbewijs kun je halen door examen te doen bij het CBR. Bij het theorie-examen krijg je 50 vragen die met ja of nee moeten worden beantwoord, meerkeuze vragen (A, B of C) of open vragen waarbij je een getal moet invullen. Indien je 44 vragen of meer goed hebt beantwoord, ben je geslaagd. De uitslag van het theorie examen is 1,5 jaar geldig. 

Wanneer je het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) wilt gaan afleggen, moet je eerst slagen voor het bijbehorende theorie-examen, ook wanneer je het rijbewijs B al hebt. Je kunt wel al starten met de praktijklessen ter voorbereiding op het examen voertuigbeheersing (AVB).

Tijdens de praktijk lessen moet je het rijbewijs B of theorie certificaat A bij je hebben. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om het theorie-examen te mogen afleggen. Het theorie certificaat is 1,5 jaar geldig. Je moet het certificaat voor aanvang van het praktijkexamen verkeersdeelneming aan de examinator laten zien.

Verkeersdeelneming

Het praktijkexamen verkeersdeelneming voor het motorrijbewijs duurt in totaal 55 minuten. Eerst heb je een inleidend gesprek met de examinator in het examencentrum. Dan volgen op het parkeerterrein de ogentest en een aantal voorbereiding- en controlehandelingen bij de examenmotor.

De examinator en de rijinstructeur volgen je in een auto. De examinator let onder meer op je kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De oefeningen voor het voertuigbeheersing evenals het examen worden op ons eigen terrein in Oosterhout afgelegd.