T-rijbewijs
Informatie aanvragenKlik hier voor prijzen, data en inschrijven

T-rijbewijs

Wanneer heb je een T rijbewijs nodig? 

1. LBT (Landbouw- of bosbouwtrekkers) en MMBS (Motorvoertuigen met beperkte snelheid) die: inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant niet breder zijn dan 1,3 m en die worden gebruikt voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuw ruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. Deze voertuigen mogen niet voorzien zijn van de mogelijkheid om een aanhangwagen of getrokken verwisselbare machine te trekken. 
2. Voor heftrucks, die niet breder zijn dan 1,3 m, zonder aanhangwagen of verwisselbare getrokken machine en die worden gebruikt voor het laden en lossen in de directe omgeving van een fabriekshal of magazijn is geen T-rijbewijs nodig. 

De scholing voor bestuurders van heftrucks die nu al verplicht is op basis van ARBO -wetgeving blijft gewoon bestaan. 

Overgangsregeling: 
Iemand die op 1 juli 2015 in het bezit is van een B rijbewijs kan dit omwisselen op het Gemeentehuis en krijgt het T-rijbewijs erbij. 
Iemand die op 1 juli 2015 in het bezit is van het trekker certificaat kan het omwisselen op het Gemeentehuis voor het T-rijbewijs. 

Behalen van het T-rijbewijs: 
Om het T-rijbewijs te behalen moet je een theorie examen en praktijkexamen afleggen met voldoende resultaat. 
Het theorie examen kan worden behaald vanaf 15,5 jaar en het praktijkexamen vanaf 16 jaar. Om een praktijk examen af te leggen, moet je in het bezit zijn van een geldig theorie certificaat.  
Het theorie examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 37 goed moet hebben. 

De praktijkopleiding kan alleen vanaf onze locatie in Oosterhout gevolgd worden, waar ook tevens het praktijkexamen plaats zal vinden. Voor eventuele subsidiemogelijkheden kunt u klikken op deze link. 

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen.